Avertizare
  • Nu ai acces la aceasta pagina

ONGFest, 17-18 iunie 2017

Credite: 9
Nu ai acces la pagina evenimentului.
ONGFest, 17-18 iunie 2017
ONGFest 2017 - BUCUREȘTI

17-18 iunie 2017
Parcul Herăstrău, intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle

150 ONG-uri aşteptate, din toată România și Elveția
40000 vizitatori preconizaţi
4 componente de bază ale evenimentului:
zona EXPOZIŢIONALĂ – standuri ale organizațiilor participante
zona de DEZBATERI – aprox. 30 de dezbateri și ateliere pe diverse teme de interes
zona de spectacole şi activităţi culturale SCENA – aprox. 50 de momente cultural-artistice
zona NONFORMALĂ – aprox. 150 de activități nonformale și de petrecere a timpului liber
ONGFest s-a desfășurat în ultimii 3 ani în Parcul Herăstrău (intrarea Piața Charles de Gaulle), înregistrând în total peste 80000 de vizitatori. 480 de organizaţii neguvernamentale din România şi din 15 alte țări europene au avut ocazia de a intra în dialog direct cu cetăţenii şi de a-şi prezenta proiectele pe care le derulează. Au fost organizate peste 90 de seminarii, ateliere sau dezbateri pentru organizațiile participante, peste 290 de activități de petrecere a timpului liber pentru vizitatori și peste 100 de momente cultural-artistice și concerte pe scena evenimentului.

ONGFest oferă vizitatorilor și participanților posibilitatea de a călători într-o lume a inițiativelor responsabile prin conceptul Civic Break.
Tema reprezintă un joc de cuvinte care invocă spiritul civic al fiecărui cetățean și îl invită într-o „excursie” printre cauzele prezentate în cadrul festivalului.
Ca într-un City Break, vizitatorii vor putea descoperi cum au construit ONG-urile o Românie sustenabilă și vor putea interacționa direct cu expozanții pentru a descoperi ce lucruri noi se întâmplă în țară.
Într-o atmosferă relaxată, de vacanță, evenimentul prezintă viziunea responsabilă prin care organizațiile își doresc asumarea angajamentului față de societate și mediu.