Daniela Comaneanu (Ella)

Săptămâna trecută am avut onoarea să participăm la prima ediție a Premiilor FIBRA, un adevărat festival al creativității dedicat industriei de Marketing, Advertising și PR din România. Organizat într-o atmosferă primitoare, la Hotel Caro din București de către IQuads, evenimentul s-a desfășurat timp de 4 zile și a găzduit 70 de speakeri în numeroase workshopuri, conferințe, dezbateri pe mai mult de 25 de teme de discuție, toate având ca subiect creativitatea și inovația în domeniul publicității românești.

 

Evenimentul a început în forța înca din prima zi, cu 3 paneluri și 3 conferințe pe teme demne de a trezi interesul până și celor mai puțin inițiați în domeniu, precum “Researchul din spatele creativității. Sau cum să ajungi la Prințul Fermecat fără să săruți 1000 de broaște” sau “The power of doing”. Zilele 2 și 3 au continuat în aceeași manieră, cu alte workshopuri și paneluri, menite să ajute la dezvoltarea industriei din România.

 

La finalul primelor 3 zile ale evenimentului au avut loc seri dedicate creativității, unde, alături de fețe cunoscute ale industriei de comunicare, pe scena au mai urcat și actori, muzicieni, bloggeri, artiști vizuali, jurnaliști, stand-up comedians, entertaineri și scriitori cunoscuți, precum Dan Byron, Cornel Ilie, Matei Dima (BRomania), Mihai Holhoș (Mikey H), Raul Gheba și mulți alții. Ei au intreținut atmosfera, asigurând un sfârșit plăcut zilelor de conferințe.

 

Ultima zi a fost dedicată decernării premiilor FIBRA, acordate pentru a promova și pentru a recunoaște meritele industriei creative din România. În cursa pentru aceste premii s-au înscris aproape 70 de agenții si freelanceri din domeniu. Juriul, format din 8 specialiști internaționali, a avut o misiune grea în a alege cate un câștigător pentru fiecare dintre cele 14 categorii dintre cele peste 370 de lucrări înscrise. La final, câștigătorii  ediției din 2016 au fost desemnați, printer ei numărându-se: McCann Worldgroup Romania (Agenția anului), Sandra Bold (Copywriterul anului), Miruna Macri (Art Directorul anului) și mulți alții.

 

Am rămas fascinată de amploarea pe care a luat-o industria publicității, nu numai în România, ci și în întreaga lume. Nu m-aș fi gândit niciodată câtă muncă presupune apariția unei banale reclame, de la proiectarea acesteia, până la stabilirea ultimelor detalii si filmarea propriu-zisă a ei.

 

Se poate spune că prima ediție a Premiilor FIBRA a fost un succes, acestea fiind un lucru necesar pentru dezvoltarea industriei de comunicare din România, iar pentru mine o mare oportunitate de a învăța lucruri noi dintr-un domeniu despre care nu aflasem prea multe, ceea ce mă face să aștept cu nerăbdare următoarea ediție.

Miercuri, 23 Martie 2016 19:07

Intră în noua eră a CV-ului

Fiecare dintre noi a intâmpinat măcar o data dificultăți în scrierea unui CV. Nu mereu ai ideile necesare și ți-e teamă să nu omiți lucruri importante sau să nu pari prea banal și să fii ignorat de către potențialul angajator, dar în același timp, să nu ieși prea tare în evidență și să pari nepotrivit pentru potențiala slujbă. De aceea, tot mai mulți tineri recurg la ajutorul internetului, toate CV-urile încep să semene între ele, nemailăsând loc pentru originalitate și pentru afișarea personalității posesorului.

 

Trei tineri români, studenți in Danemarca, par să fi găsit răspunsul la această problemă, lucrând pentru un concurs din facultate. Se numește Novorésumé și este o aplicație care promite sa ne scoată din monotonia CV-ului clasic lipsit de personalitate și de caracter. Această aplicație, care se va lansa în aprilie, se bazează pe o abordare mult mai practică și mai atractivă a banalului CV, o adaptare menită sa împrumute din personalitatea posesorului și să îl ajute pe acesta să își găsească un job mult mai ușor. Ea se folosește de infografice si de template-uri atractive, adaptate unei game variate de joburi, care simplifică atât munca viitorului angajat, cât și pe cea a angajatorului. Platforma este ușor de folosit, utilizatorul trebuie doar să își introducă datele și sa aleagă template-ul potrivit pentru domeniul în care aplică, CV-ul fiind salvat într-un format PDF și gata de folosit.

 

Novorésumé este considerat un proiect promițător, fiind încă în curs de dezvoltare. Cei trei studenți se bazează pe feedback-ul primit de la utilizatori pentru a îmbunătăți aplicația. Acesta se anunță a fi o formă nouă și inovatoare de redactare a unui CV, care ne va ușura munca, atât nouă, celor care ne străduim să ne gasim un job, cât și angajatorilor, care vor observa mult mai ușor calitățile și personalitatea unui potențial angajat.

 

Sursă foto: novoresume.com

“Bună seara, București! Sunteți bine?” A fost debutul a ceea ce avea să fie o seară memorabilă. Pentru prima dată în România, Brian May, chitaristul trupei Queen, a concertat pe 14 martie la Sala Palatului alături de Kerry Ellis, în cadrul turneului ”One Voice- The Tour”. Concertul a fost organizat de Emagic și a fost unul dintre cele mai așteptate concerte ale primăverii.

 

Brian May și-a făcut apariția pe scenă puțin după ora 20:00, alături de cântăreața britanică Kerry Ellis, mai cunoscută pentru rolurile sale de pe Broadway, amândoi fiind întâmpinați cu ropote de aplauze de către public. Cei doi au început seara cu un cover al melodiei “I Who Have Nothing” a lui Ben E. King. Au cântat atât piese celebre din repertoriul unor artiști precum Kansas, Elvis Presley, Barbra Streisand și chiar The Beatles, cât și piese știute și îndrăgite ale formației Queen ca: “Somebody to Love”, “Who Wants to Live Forever”, “Love of my Life”, “’39”. Nu a lipsit noul lor single “Roll with the Wind”, artiștii având un setlist pe gustul tuturor.

 

Unul dintre cele mai emoționante momente ale serii a fost tributul adus regretatului său coleg de trupă, Freddie Mercury, având ca fundal piesa “Life is Real”. Mesajul acestuia a fost unul mișcător, despre efemeritatea vieții și despre cum trebuie să învățăm să apreciem oamenii și să prețuim ceea ce aceștia lasă în urmă.

 

Un alt moment remarcabil a fost și piesă “We Will Rock You” în timpul căreia publicul s-a ridicat in picioare și a cântat și bătut arhicunoscutul ritm împreună cu artistul pe toată  durata melodiei, răsplătindu-l, la final, cu o ploaie de aplauze.

 

După aproximativ două ore concertul a ajuns la final, dar nu fără un moment de encore compus din două piese celebre Queen: “No One but You” și “Crazy Little Thing Called Love”, care au marcat finalul întâlnirii noastre cu una dintre legendele vii ale muzicii din toate timpurile, un om care a ajutat la scrierea istoriei și care, la cei 68 de ani ai săi, a rămas cu aceeași energie și același entuziasm pe care îl avea și în tinerețe.

 

Sursa foto: EMAGIC

Vrei sa lucrezi cu noi?