Joi, 09 Mai 2019 16:57

Profil de BdV-ist: Andrei Stratulă

Scris de 
Dacă ar fi să comparăm Brigada de Voluntari cu un univers al cinematografiei, Andrei Stratulă ar fi pentru Brigadă cum este serialul 'La Bloc' pentru poporul roman. Nu este adus așa des in discuție, dar este cunoscut de toate generațiile și continuă să ne distreze și in ziua de astăzi.
După o pauză de patru ani, in care Brigada a recrutat o serie de noi camarazi, am decis că este cazul să scoatem de la rece tradiția profilului de BDV-ist. Și cu cine altcineva am putea deschide un nou sezon de concerte și ieșiri la ceai dacă nu cu unul din cei mai cunoscuți și activi voluntari ai familiei BDV, morocănosul Andrei Stratulă.
Știm, nu este foarte cool, intrucat Andrei a avut deja parte de momentul său de glorie in 2015. Totuși, am considerat că reprezintă un caz aparte, deoarece incă poartă cu mandrie badge-ul de voluntar la majoritatea evenimentelor noastre.
Pe Andrei o să il găsiți la un eveniment savurandu-și țigara și contempland asupra decizilor luate in seara precedentă. Dacă aveți puțin noroc s-ar putea să auziți și un comentariu sarcastic, atent formulat, despre căldura insuportabilă sau despre gerul crancen de afară, depinde de sezon. Nu vă lăsați insă păcăliți de aparențe! Andrei este una din cele mai sociale și active persoane din cadrul Brigăzii. Dacă nu ar fi fost Andrei și check-in-urile sale, probabil că astăzi am fi uitat de locurile in care am ajuns ca voluntari.
Fun fact (1): După calculele noastre, Andrei a făcut mai multe check-in-uri la evenimente decat toți oamenii ieșiți la grătar de 1 mai in 2018.
Proba 1.1. Depeche Mode, Cluj
‚
Proba 1.2. Borgore, Arenele Romane
Proba 1.3. Finala Battle MC, Arenele Romane
Proba 1.4. Slash, Arenele Romane
Proba 1.5. The Color Run, Mamaia
Proba 1.6. Alternosfera, Arenele Romane
Proba 1.7. we have no idea what was going on here
Dacă sunteți incă boboci in cadrul Brigăzii și nu ați avut ocazia să vă intersectați cu acest veteran al Brigăzii, vă dăm un pont. Pe Andrei il puteți găsi și pe site-urile de socializare, plangandu-se de traficul din București, aglomerația din autobuz, nisipul din pantofi și faptul că ProTV nu mai difuzează episoade din Tanăr și Neliniștit.
Fun fact (2): In urma unui studiu realizat de cercetătorii departamentului de HR, s-a descoperit că suma pe care Andrei a plătit-o taximetriștilor din București de-a lungul timpului depășește de două ori PIB-ul Romaniei.
Proba 2.1. Furia roșie
Proba 2.2. Inception
Andrei face parte (oficial) din Brigadă din 2013. L-am rugat să ne facă o comparație intre cum era să faci parte din BdV pe vremea cand Harlem Shake devenea viral, Jonas Brothers se despărțeau și FCSB incă se numea Steaua și cum este să mergi la evenimente cu brigada in zilele noastre. Ca de obicei, nu am fost dezamăgiți de răspuns:
Cand Andrada m-a intrebat dacă pot să scriu ceva despre evoluția BDV, am acceptat aproape imediat. Zic aproape, pentru că am fost total surprins de intrebarea ei.
Ceea ce pot sa zic cu siguranță este că brigada s-a schimbat mult in acești ani. Și eu odată cu ea. In 2013, cand am intrat, voluntariatul la concerte era Incă o necunoscută pentru majoritatea lumii. Și Brigada incă făcea primii pași. Desigur, cand am intrat, in acel moment, nu se prea găseau informații pe internet despre cine este sau ce face Brigada. Dar din cranpiele de informații găsite, si impins de la spate de o prietenă ce activa la acel moment in BDV, am intrat in lumea magică a Brigăzii de Voluntari.
Incă de la interviu, am descoperit o gramădă de oameni frumoși și interesanți. Cu o pasiune ce ne unea: voluntariatul. Inițial, am crezut că voi avea un mic discomfort datorită varstei mele, eu avand 27 ani in acel moment, si ceilalți voluntari, care , majoritar, erau undeva intre 17 si 22 de ani. Dar asta a fost , mai degrabă, in capul meu. Pentru că cei care erau in Brigada, inclusiv omuleții din departamente, ne-au făcut pe noi, recruții din acel moment, sa conștientizăm că fiecare membru este valoros si fiecare este egal cu celălalt, indiferent de cați ani are.
Cu fiecare an petrecut in Brigadă, cu atat imi place și mai mult. Și ,evident, odată cu dezvoltarea ei, de-a lungul anilor, s-au creat echipe mai puternice si mai sudate, astfel incat voluntariatul impreună la evenimente a devenit o floare la ureche și distracția de după evenimente devine și mai..spumoasă, dacă pot să zic așa.
Cert e că Brigada, deși e intr-o continua schimbare (aici referindu-mă la recruții care ajung in BdV in fiecare an), este o Brigadă diferită față de cand am cunoscut-o ca recrut. Mult mai matură, mai plină de oameni energici gata să ajute și , evident, mult mai plina de evenimente mici și mari, ce ajung să iți placă din prima clipa !!
Dar, de-a lungul anilor, a rămas o singură constantă: Bacul. Pentru cineva ca mine, care are 30 de ani, bac-ul este un examen de mult dat. De aproape 6 ani, este oarecum amuzant (de fapt, este de-a dreptul amuzant) să aud trei sferturi de an, cum omuleții cu care voluntariez, vorbesc despre teama de bac si de ce ar putea pica. Pot să zic că, alături de colegii ceva mai vechi, am putea sa dăm meditații la romană, la cate comentarii sau caracterizări am ajuns să cititm in pauzele dintre evenimente, mai ales inainte de bac!
Iți mulțumim, Andrei, pentru tot efortul depus alături de noi și pentru zambetele pe care ni le-ai provocat in toți acești ani!
Sperăm ca și voi să aveți un parcurs la fel de frumos in BdV!
Ne vedem data viitoare!
Ultima modificare Joi, 09 Mai 2019 17:57
Si alte articole: « Summer Well 2018

Vrei sa lucrezi cu noi?