Duminică, 30 Octombrie 2016 19:13

Profil de BdV-ist: Chițiga Raluca – Alexandra (Minx)

Scris de 

Să nu-ți închipui niciodată că nu ești altfel decât ceea ce li s-ar putea părea celorlalți că ceea ce erai sau ai fi putut să fii n-a fost altfel decât ceea ce fusesei și lor li s-a părut că ești altfel”, spunea Lewis Carroll în a sa „Alice în Țara Minunilor” și poate că așa s-a gândit și Ciuf despre Raluca, doar că a folosit alte cuvinte: "You're such a minx! You're so cute and captivating, but at the same time a shrew!".
Prin urmare, el este „autorul” acestei porecle sub care și noi BdV-iștii o cunoaștem și ne este dragă.


Dar cine este mai exact Raluca Minx?
Muzica ROCK, dar și jazz și blues, este exact ca aerul pe care îl respir: atât de necesară! Ador să merg la concerte, mai ales cu prietenii. Simt că atunci trăiesc...mă năpădesc toate simțurile. Emoția îmi invadează corpul, bass-ul îmi sună în inimă, iar fiecare melodie mă face să mă simt liberă. Concluzia...sunt "definită" de 3 lucruri: iubire, muzică și prieteni”, ne împărtășește ea.


Raluca a absolvit Facultatea de Istorie în cadrul Universității din București fiind licențiată (și cu notă maximă că doar nu se cădea să fie altfel) în „Istoria Rock-ului”. În prezent este boboc în cadrul programului masteral „Istoria ideilor, mentalităților și culturii de masă”.


Minx s-a înrolat în Brigada de Voluntari în anul 2014, dar mai voluntariase alături de noi și înainte în calitate de voluntar extra. A auzit despre existența ONG-ului de la Ciuf, desigur, care ni se alăturase în urmă cu un an. Între el și Brigadă a fost „dragoste la prima vedere” așa că – în mod firesc - a îndemnat-o și pe ea să pornească în această aventură, singurul lui regret fiind că nu a făcut asta încă de când a decis chiar el să ni se alăture.
Totuși, pentru că el a luat-o cu el la aproape toate evenimentele la care a participat în primul său an (și nu au fost puține), atunci când Minx s-a prezentat la interviu toată lumea a fost foarte surprinsă să o vadă în poziție de candidat: toți o vedeau deja ca pe un membru cu acte în regulă.


Oh, am iubit Brigada încă de la început. Mi-a plăcut și am admirat foarte mult oamenii din cadrul ei. Pentru fiecare eveniment în parte totul era bine organizat, iar munca depusă avea mereu cele mai frumoase roade - spectatori fericiți”, ne povestește ea despre începutul ei alături de BdV. BdV-ista consideră că în timp, Brigada a evoluat frumos înbogățindu-se cu noi membri - oameni plini de viață - și că a lansat și mai multe provocari participând nu doar la concerte, ci și la conferințe, spectacole de teatru, meciuri de fotbal, tenis și multe alte tipuri de evenimente, lărgind astfel și orizonturile brigadierilor.


Brigada de Voluntari a contribuit în dezvoltarea ei personală ajutănd-o să dobândească cunoștințe în domenii vaste. Participarea la evenimentele din cadrul organizației a ajutat-o să devină mai sigură pe sine. „Acum pot să vorbesc cu o foarte mare ușurință în fața unui public. De asemenea, m-a provocat să găsesc soluții în situații dificile, mi-a oferit prilejul de a-mi dezvolta latura de leader fiind pusă în postura de coordonator. Cu toate acestea, cel mai frumos cadou oferit de către Brigada a fost PRIETENIA.”, ne spune ea.


La capitolul întâmplări deosebite, Minx consideră că ar avea câte o poveste de spus despre fiecare eveniment la care a participat în parte. Feedback-ul pozitiv din partea participanților la evenimente sau a voluntarilor din echipele coordonate de ea, nu numai că au bucurat-o, dar au și confirmat faptul că atunci când ești dedicat în ceea ce faci, tot universul simte că îți pasă.


Alege să ne povestească mai pe larg, însă, cum în timpul concertului Roxette plasat în Arenele Romane a început să plouă torențial. Corturile zburau prin văzduh, iar spectatorii încercau să se ferească din fața forței naturii. Ea era atunci în echipa de direcționare a spectatorilor așa că împreună cu colegii ei a fugit și ea să se adăpostească pe scări înspre coloane. Văntul bătea atât de tare, însă, încât ploaie îi stropea chiar și acolo. Ciuf încerca să linișească oamenii pe care peisajul cumva apocaliptic îi agita și în fața cărora se simțeau neputincioși, însă Raluca iubea ploaia. Așa că în mod impulsiv a început să râdă și să strige: „Poftiți în Arca lui Noe!". Din acel moment situația s-a destins și „contaminați” de veselia ei, cei din jur nici nu au simțit când a încetat să plouă. Așa s-a transformat un potențial fiasco într-un eveniment perfect, în opinia ei.
În viitor se vede tot alături de Brigadă și își dorește să participe la, să administreze și să coordoneze cât mai multe evenimente.

 

Cuvântul pe care îl asociază Brigăzii este FAMILIE. „În cadrul ei am învățat ce înseamnă prietenia adevărată, ce înseamnă să nu fii egoist și să te gândești în primul rând la cel de lângă tine”, mărturisește ea.


Dorește să reamintească voluntarilor faptul că BdV înseamnă și muncă.
Voluntarul trebuie să se implice, să fie responsabil și atent la ceea ce trebuie să facă. Este necesar să se gândească mereu că sunt oameni care visează o viață să își vadă idolul, iar cu ajutorul lor poate să iasă un eveniment frumos și bine organizat. Creditele nu trebuie să ne definească sau numarul de evenimente la care am participat. Consider ca iubirea pentru muzică, sport, conferințe, teatru, amestecată cu distracție și un grup de prieteni BdV-iști, este tot ceea ce ne trebuie.”, afirmă ea.


Pe final, dorește să le mulțumească voluntarilor alături de care a lucrat, s-a distrat și a descoperit o lume nouă, lui Ionuț Tunaru pentru existența organizației, Alexandrei Tomescu – coordonatorul echipei administrative a Brigăzii din care face parte și Minx și mentorul ei, și nu în ultimul rând lui Ciuf, care i-a zugrăvit acest univers BdV-ist în cele mai frumoase culori și care i-a făcut cunoștință cu această familie. „Love you guys forever! I will always be grateful! Rock on!”, încheie ea.

 

BdV se bucură că exiști, Raluca, și îți mulțumește pentru că ai ales să petreci atât de mult timp alături de noi. Îți suntem recunoscători pentru tot efortul depus, dar și pentru modul tău dedicat și responsabil de a fi. Să te faci bine cât mai repede! Te așteptăm în cel mai exotic loc, cel mai frumos de pe planetă - Acasă - ca să te strângem în brațele noastre călduroase și să te asigurăm de câte ori o să fie nevoie că totul o să fie bine!


Te iubim!

 

 

 
 
 
 
Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2016 20:36

Vrei sa lucrezi cu noi?